Ferk

Ferk

 

De familie Ferk heeft een wijnbouw- en wijnbouwtraditie die meerdere generaties teruggaat. Het produceren van wijnen van de hoogste kwaliteit voor de brede markt is het doel van Milan Ferk, de huidige eigenaar, die al sinds zijn vroege jeugd een passie voor de wijnstok heeft. Als tiener nam hij het beheer over van een klein familielandgoed en begon zijn liefde voor de wijnbouw te ontwikkelen in de wijnkelder van de oude hoeve.

In de loop der jaren heeft hij vele methoden van wijn maken uitgeprobeerd, maar hij is altijd teruggetrokken naar de wortels, naar de traditionele en natuurlijke manier van produceren, die hij nu toepast op zijn uitgestrekte landgoederen en in de nieuwe wijnkelder.  

Op de hellingen van het zonnige Slovenske gorice creëren we wijnen zoals ze vroeger werden geproduceerd. Zonder oenologische middelen en met minimale besproeiing volgens de richtlijnen van de biologische landbouw.

Ferk wijnen zijn gebaseerd op rijpe druiven die in de wijngaard hebben mogen rijpen. We zetten in op teelt volgens sonarprincipes, waar we ons in al onze wijnen aan houden. Het resultaat zijn karakteristieke wijnen met intense kleuren, een opwindend aroma en een volle smaak die niet onverschillig laat.

 

Ferk Sauvignon

 

Een referentiewijn , een klassiek voorbeeld van Sauvignon uit Stiermarken die ons weet te verrassen met de intensiteit van zijn geur, aangezien tonen van groene pepers, vers gemaaid gras en zwarte bessen de boventoon voeren.

Extreem fruitig , zuiver en sappig van smaak – een perfecte harmonie die je nog een glas laat drinken dat minstens zo goed is als het vorige…

 

Ferk Sipon

 

Sipon is een toekomstige ster op de wereldwijnkaart. Een variëteit die, in de handen van een slimme wijnmaker, uitzonderlijke wijn geeft.

De kleur van de wijn trekt je meteen aan en laat je weten dat het een serieuze wijn is. De intense kleur met prachtige geelgroene nuances bevestigt dat de druiven echt heel lang aan de tros hebben gezeten, waar ze volledig zijn gerijpt. We hebben ze eind oktober geoogst.

De geur van deze nobele druppel maakt indruk. Het leidt je zachtjes door tal van citrussensaties: op de achtergrond onderscheiden we sinaasappelschil en delicate acaciabloemen; niets overheerst. Een compacte wijn met een aanhoudend en langdurig aroma.

De smaak komt heel goed overeen met wat we ruiken en proeven: mineraal, sappig en met een aangename lange afdronk.

 

Ferk Chardonnay

 

Het is de meest gebruikte en erkende variëteit ter wereld, en terecht. Tot de meest talrijke behoren die uit de Bourgogne, maar dat is pas als je de Chardonnay van de familie Ferk hebt geproefd .

De prachtige heldere groengele en gouden kleuren vertellen ons dat er WIJN in het glas zit. Meteen vanaf de geur laat het ons de complexiteit zien die alleen een uitstekend exemplaar van deze variëteit bezit.

Aangename fruitigheid , waar de geuren van rijpe peer en honingdauwmeloen met elkaar verweven zijn, afgerond met een edele, complexe geur. Dit is het resultaat van het lang opstijgen van fijne deeltjes in de wijntank tijdens het rijpen van de wijn in de kelder. In de smaak ontwikkelt het verhaal zich verder; hier worden we begroet door een perfecte harmonie van smaken die lang aanhoudt .

 

 

 

 

Ferk Renski Rizling

 

De rijpheid van de druiven zie je al terug in de prachtige kleur die deze excellente (typische) Rijn Riesling siert. Het valt op na de eerste geur en verraadt zo dat het gemaakt is volgens natuurlijke principes .

Dit is een Rijn Riesling die anders is. De geur neemt ons aanvankelijk verrassend mee naar velden met rijpe ananas, daarna volgen delicate tonen van brood en room, het resultaat van een 100% natuurlijke biologische (spontane) deoxidatie . Dit maakt hem ook uniek in smaak, die verrassend harmonieus en niet zuur is , zoals typerend is voor de noordelijke variëteit van Rijn-riesling.

 

 

Ferk Rivanec

 

Hier hebben we een wijn die stereotypen doorbreekt . Rijpe druiven, een lage stam en geen ingreep in de wijnkelder resulteren in een wijn die verrast. De wijn, die in de wijngaard heeft gerijpt, presenteert zich in een uiterst jeugdige, maar intense, mooie geelgroene kleur.

Uitzonderlijke fruitigheid voor de neus. Rijp tropisch fruit domineert , in het bijzonder maracuja met meloen, terwijl dezelfde belevingen zich voortzetten in de smaak, waar ze zich verenigen tot een aangename harmonie van smaken en aroma's. Het laat een aangename zoute en minerale smaak achter. Een over het hoofd geziene variëteit die een extreem lichte en soepele wijn biedt .

 

Ferk Blaufrankisch

 

Blaufrankisch belichaamt de essentie van de variëteit die onderzoekers tot onze Sloveense variëteit hebben verklaard. Typische diep violette kleur, representatief, een van de beste van het land. Smaken van rijpe zwarte kersen, moerbeien mooi gekruid met een aromatische noot die doorloopt in de fruitige smaak. Perfect zachte zijdezachte tannines toveren een onvergetelijke ervaring tevoorschijn. Een soepele, harmonieuze, fruitige en perfecte ervaring.

Een wijn voor echte kenners , liefhebbers van rode wijnen en voor degenen die dat zullen worden als ze deze uitzonderlijke Blue Limberger proeven.

 

Ferk Rose