Soster

 

HOME is een ruimte die wordt onderhouden en gevoed door nauw verbonden mensen. De boerderij in het hart van de heuvels van Ljutomer-Ormož vertegenwoordigt de DOM voor de vierde generatie van een wijnbouwfamilie die zich toelegt op wijnstokken en land.

 

TRTA  in onze wijngaarden is een vertrouwde vriend die ons rijkelijk beloont in ruil voor onze zorg. Al meer dan 25 jaar respecteren we de principes en regels van de biologische landbouw. We gebruiken geen herbiciden of kunstmatige minerale meststoffen in de wijngaarden; we nemen alleen natuurvriendelijke hulpbronnen op in de duurzame landbouwcyclus.

 

DE WIJNKELDER  is een jaarlijks tafereel van wonderen. Onze belangrijkste missie is observeren, bewonderen en presenteren wat de natuur creëert. Door minimale ingrepen in natuurlijke processen, variëren wijnen van jaar tot jaar. Net als ons leven, elk jaar een beetje anders...

 

Sauvignon Blanc 2019

 

Door de extreem lage belasting van de wijnstok bereikten de druiven van dit jaar een benijdenswaardig suikergehalte met een goede hoeveelheid zuren.

De druiven werden 4 uur gemacereerd bij een temperatuur tot 15°C. Zowel het koken als het verzorgen op fijne droesem vond plaats in een roestvrijstalen container.

Het aroma van de wijn is uitgesproken en gelaagd. De aroma's van tropisch fruit worden mooi aangevuld door de geur van kruiden en groene pepers. In de mond is de wijn rijk aan aangename zuren en een lange afdronk.

Sauvignon blanc 2020

 

Wijn van een prachtig jaargang met veel zon tijdens de druivenrijping, die we in de tweede week van september hebben geplukt.

Een korte maceratie werd gevolgd door koken in een roestvrijstalen vat. De rijping van drie maanden in het acacia vat droeg zijn tint bij aan de kleur, geur en smaak. 

De aroma's van de wijn zijn fris en fruitig, we zien zowel tropisch fruit en citrus als tinten vlierbloesem. De fruitigheid van de aroma's komt ook terug in de smaak. De wijn is harmonieus en vol.

Gele Muscat 2020

 

De wijnstokken groeien op de beste zuidoostelijke en zuidwestelijke locaties, de druiven worden begin september geoogst.

Een korte koude maceratie werd gevolgd door spontane fermentatie en rijping in een roestvrijstalen vat tot het bottelen.

Aromatische wijn met een karakteristiek aroma van nootmuskaat en citrus. Het heeft een verrassend rijke fruitige smaak waarin aan mineraliteit geen gebrek is.

Chardonnay Natur 2019

 

Op een uitstekende zuidwestelijke locatie op 300 meter hoogte rijpen de druiven eind september. Zorgvuldig geselecteerde druiven werden gedurende 4 weken geweekt tijdens de fermentatie. Na voltooiing van de gisting rijpte de wijn verder op fijne droesem in een eikenhouten vat. Na anderhalf jaar werd de wijn zonder filtratie gebotteld met de eerste en minimale toevoeging van zwavel  .

Het aroma van de wijn is zeer complex en veelzijdig. We kunnen de geuren van gedroogd fruit en bijenwas ontdekken, evenals kruiden. De rijkdom van de geur wordt bevestigd door de lange afdronk en misschien zelfs verrassende frisheid.

Wild Rose 2020

 

Zachte verwerking van druiven van rode variëteiten, waaronder de resistente variëteit Monarch overheerst, geeft ons een wijn met een aantrekkelijke roodachtige kleur.

Lichte wijn met een aangename smaak en rijk fruitig aroma, die doet denken aan de aroma's van rood fruit zoals verse aardbeien en kersen

Wild Rose  Pet Nat

 

Wild Rose is een PET NAT mousserende wijn gemaakt van Pinot Noir-druiven. Aan de naam te zien kun je concluderen dat het een mousserende wijn is met wilde aroma's en smaak. Het verbergt een breed scala aan aroma's, van fruit, dat doet denken aan kersen en aardbeien, tot de karakteristieke gistaroma's gecreëerd door het sediment van secundaire gisting.