Quercus

Quercus
Het verhaal van onze Quercus-wijnen begint in de wijngaarden van onze wijnbouwersfamilies, die de wijngaarden voor hen bewerken volgens de principes van duurzame productie.
De druiven die we gebruiken voor onze Quercus-wijnen worden zorgvuldig geselecteerd, geperst en vervolgens naar de productie gestuurd onder reducerende omstandigheden, met minimale zuurstoftoevoer. De most wordt gekoeld tot 8 °C en heeft twee dagen nodig om te rijpen. Na 48 uur decanteren we de most en laten we hem gisten bij 14 °C. Het hele proces vindt plaats in een roestvrijstalen vat, waar de wijn constant in contact staat met de droesem, geroerd volgens de battônage-methode.
Daarna rijpen de wijnen onder het toeziend oog van onze top-oenoloog Darinko Ribolica. Witte wijnen rijpen 6 maanden in roestvrijstalen tanks, terwijl rode wijnen iets langer rijpen in grote eikenhouten vaten.

Quercus Pinot Grigio
PARAMETERS:
Jaar:2024
Alcohol:13,5 vol
Suiker: Droog
UITERLIJK, GEUR EN SMAAK
Uiterlijk: Strogeel
Aroma: Grapefruit, kweepeer, perzik en abrikoos.
Smaak: Zijdezachte smaak met citrusaroma's. Zacht en vol van smaak met een fluweelzachte afdronk.
SOMMELIER RAADT AAN
Voor eten: Een echte topper bij mediterrane gerechten – van vis, wit vlees tot risotto’s en lentepasta’s.
Verouderingspotentieel: Tot 3 jaar
Temperatuur: 8-10 ˚C

Quercus Rose
PARAMETERS:
Jaar:2024
Alcohol:13% vol
Suiker: Droog
UITERLIJK, GEUR EN SMAAK
Uiterlijk: Lichtroze
Aroma: Een intens fruitig karakter – van frambozen tot bessen en kersen.
Smaak: Vol, fris met een aangename zuurgraad en een lange afdronk.
SOMMELIER RAADT AAN
Voor eten: Het ideale zomerse voorgerecht. Past perfect bij lentesalades, alle soorten pasta en zelfs sandwiches!
Verouderingspotentieel: Tot 3 jaar
Temperatuur: 10-12 ˚C