Quercus

Quercus

Het verhaal van onze Quercus-wijnen begint in de wijngaarden van onze wijnbouwersfamilies, die de wijngaarden voor hen bewerken volgens de principes van duurzame productie.
De druiven die we gebruiken voor onze Quercus-wijnen worden zorgvuldig geselecteerd, geperst en vervolgens naar de productie gestuurd onder reducerende omstandigheden, met minimale zuurstoftoevoer. De most wordt gekoeld tot 8 °C en heeft twee dagen nodig om te rijpen. Na 48 uur decanteren we de most en laten we hem gisten bij 14 °C. Het hele proces vindt plaats in een roestvrijstalen vat, waar de wijn constant in contact staat met de droesem, geroerd volgens de battônage-methode.
Daarna rijpen de wijnen onder het toeziend oog van onze top-oenoloog Darinko Ribolica. Witte wijnen rijpen 6 maanden in roestvrijstalen tanks, terwijl rode wijnen iets langer rijpen in grote eikenhouten vaten.

 

Quercus Pinot Grigio

PARAMETERS:

Jaar:2024

Alcohol:13,5 vol

Suiker: Droog 

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Strogeel

Aroma: Grapefruit, kweepeer, perzik en abrikoos.

Smaak: Zijdezachte smaak met citrusaroma's. Zacht en vol van smaak met een fluweelzachte afdronk.

SOMMELIER RAADT AAN

Voor eten: Een echte topper bij mediterrane gerechten – van vis, wit vlees tot risotto’s en lentepasta’s.

Verouderingspotentieel: Tot 3 jaar

Temperatuur: 8-10 ˚C

Quercus Rose

PARAMETERS:

Jaar:2024

Alcohol:13% vol

Suiker: Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Lichtroze

Aroma: Een intens fruitig karakter – van frambozen tot bessen en kersen.

Smaak: Vol, fris met een aangename zuurgraad en een lange afdronk.

SOMMELIER RAADT AAN

Voor eten: Het ideale zomerse voorgerecht. Past perfect bij lentesalades, alle soorten pasta en zelfs sandwiches!

Verouderingspotentieel: Tot 3 jaar

Temperatuur: 10-12 ˚C