Vinag 1847
Vinag 1847
Midden in het centrum van Maribor ligt een van de grootste en oudste klassieke wijnkelders van Europa. Met zijn rijke wijnbouw-, wijnmakerij- en handelstraditie zet Maribor's Vinag zijn verhaal voort. Deze wijnbouw- en wijntraditie begon al in 1847, toen de edelman Alojz Kriehuber uit Melje begon met het verbouwen van wijn en voor dit doel een wijnkelder liet bouwen. Hier kunt u, samen met geselecteerde wijnen, de geneugten van verfijnde wijncultuur ontdekken.
WIJNGAARDEN
De wijngaarden zijn eigendom van het Landbouw- en Bosfonds van de Republiek Slovenië. Vinag beschikt over 52 ha wijngaarden. We telen in de wijnstreek Podravje de volgende wijngaarden:
- Gačnik
- Šolsko
- Ciringa
- Pekel
- Kresnica
- Plač
- Podigrac
- Stožer
- Počehova
- Košaki
- Mlinarič
Vinag 1847 MARIBORČAN
Een frisse wijn met een matige zuurgraad en restsuiker, die ons meteen bekoort door zijn lichtheid en aangename doordrinkbaarheid. Het bestaat uit sauvignon, pinot blanc, rijstwijn, riesling uit Lagas, chardonnay, etc.
Briljante, strogele kleur met een groenachtige tint en een dichtere textuur.
Intense waarnemingen onthullen citroen, pomelo, meloen, perzik, witte roos en gras.
De wijn is halfdroog, met levendige frisheid en geaccentueerde mineraliteit, verweven met een lichte restsuiker. De smaak is intens, vrij vol en elegant persistent. Percepties van fruitigheid en bloemen worden bevestigd in de mond.
Eten: voorgerechten, lichte voorgerechten, warm brood met een plakje reuzel, rauwe garnalen of gamba's
Alcohol: 11,5%
Suikergehalte: halfdroog
Soorten: sauvignon, witte pinot, rizvanec, Laški riesling, chardonnay
Vinag 1847 MARIBORČANKA
We hebben een vleugje gele muscat toegevoegd aan de klassieke rassensamenstelling van Mariborčan. De iets hogere restsuiker en lagere zuurgraad worden mooi gevangen in de wijn, waardoor in het aroma en de smaak muskaattonen terug te vinden zijn. Frisse, fruitige en lichte wijn.
Strogele wijn, met een zeer transparante en kristalheldere reflectie.
De bloem is geaccentueerd, fijn. We detecteren groene appel, gele grapefruit, bergamot en limoen. Daarna volgt de beleving van vlierbloesem, vers gemaaid gras en munt.
De smaak is halfdroog, geaccentueerde frisheid en mineraliteit aangenaam in balans en verlengen. Het is een elegante en intense wijn, met een medium body en structuur, die in de mond percepties van citrus, vlierbes, gras en munt onthult.
Eten: delicate voorgerechten zoals carpaccio van zeebaars of canapés met zlatovščina-chips, ook tramezzini
Alcohol: 11,5%
Suikergehalte: halfdroog
Soorten: sauvignon, witte pinot, rizvanec, Laški riesling, chardonnay
Vinag 1847 Chardonnay
Frisse en lichte chardonnay wordt je vaste metgezel. Het overweldigt ons met een aangename frisheid en een delicaat aroma dat doet denken aan banaan, ananas, citroenschil en gedroogde bloemen. Het toont zijn karakter in een rijke afdronk, versterkt door een aangename frisheid, en in de mond geeft het een gevoel van sappigheid, mineraliteit en complexiteit.
Een wijn met een kristallijne, strogele kleur en een vrij dichte textuur.
De bloem is intens en fijn. We ontdekken appel, witte perzik, citroen, amandelbloesem en een zachte grasnoot.
De smaak is droog en voelt zacht aan. De frisheid wordt benadrukt en verweven met de minerale signatuur van de wijn. De smaak is intens, elegant, vrij vol en aanhoudend, waarin fruitigheid zich vermengt met citrus en frisheid.
Eten: Sashimi, oesters, ook gegratineerde coquilles en gerechten met wit vlees
Alcohol: 12,0%
Suikergehalte: droog
Soort: chardonnay
Vinag 1847 Gele Muscat
Halfzoete gele muscat is een uitstekende keuze voor liefhebbers van zoetere wijnen. De resterende suiker en zuurgraad zijn in een mooie balans, waardoor de wijn mooi rond is. Het aroma onderscheidt zich door de aroma's van nootmuskaat, citroengras, limoen en vlierbloesem. Door de aangename restsuiker is de smaak medium-bodied en extreem fruitig en fris.
Kristalheldere, strogele kleur, met een dichte textuur.
Het intense boeket onthult de charme van de variëteit. Witte roos, lindebloem, witte perzik, zachte tonen van banaan, citroen, citroenmelisse en gras.
Het is halfzoet en zacht in de mond. De frisheid is levendig en de mineraliteit balanceert mooi met de suiker. Het is een intense wijn, met een vollere body en een langdurige smaak met geaccentueerde, vooral bloemige en fruitige belevingen.
Voeding: milde koe- en schapenkazen, delicate, niet te zoete desserts op basis van room of fruit
Alcohol: 11,5%
Suikergehalte: halfzoet
Variëteit: gele muscat
Vinag 1847 Rose
De wijn met de rassensamenstelling van Pinot Noir heeft een uitnodigende zalmkleur. Cvetica is een verzameling fruitige aroma's van aardbeien, frambozen en bosvruchten. Het aangename zuur werkt speels, warm en harmonieus. Mineraliteit, fruitigheid en een middellange body geven de wijn elegantie en frisheid. Trendy zomerdauw.
Kristallijn, zalmkleurig met een koperen tint en dichte textuur.
Intense percepties zijn bijzonder fruitig, nectarine, framboos, cranberry en sinaasappelschil, de afdronk wordt gekenmerkt door tonen van marsepein en rode grapefruit.
De wijn is halfdroog en zacht, de frisheid balanceert de beleving en de mineraliteit benadrukt de fruitigheid van de wijn. De intense smaak is elegant, vrij vol en aanhoudend. De afdronk onthult perzik, framboos en een noot van gekookt fruit.
Eten: gerechten met zalm of forel, ook steak tartaar of rundercarpaccio
Alcohol: 11,0%
Suikergehalte: halfdroog
Variëteit: Pinot noir
Vinag 1847 Sauvignon
Frisse, elegante wijn maakt indruk op ons met intense tonen van vlierbessen, passievrucht, buxus, zwarte bes en droog gras. Met fruitige tonen is het levendig, fris en vol in de mond. Met een lange rijping op fijne droesem hebben we een elegante textuur en mineraliteit bereikt.
Kristalheldere, strogele kleur met een groene tint en een dichtere textuur.
Het geaccentueerde aroma doet denken aan wijngaardperzik, limoen, vlierbloesem, witte roos, een delicate toon van amandel, citroenmelisse en vers gemaaid gras.
De smaak is droog, met nadruk op frisheid en mineraliteit. De intense smaak onthult de elegantie van de wijn met een medium structuur en een langdurige smaak waarin we basilicum, groene appel, witte perzik en limoen kunnen ontdekken.
Eten: sushi, gerechten met een Aziatisch tintje, ook kipgerechten
Alcohol: 13,0%
Suikergehalte: droog
Vinag 1847 PENINA CHARDONNAY SEC
Briljante, goudgele kleur met een gouden tint en talrijke, kleine en duurzame kraaltjes.
Intense aroma's doen denken aan rijpe gele appel, mango, gevolgd door de perceptie van bergamot en citroen. Na verloop van tijd ontdekken we marsepein, broos panbriochedeeg, boterachtigheid en een vleugje geroosterde toast.
De lichtzoete smaak geeft aan dat het een halfdroge mousserende wijn is die zacht aanvoelt. De frisheid wordt benadrukt en de bubbels verscherpen het en laten een minerale nasmaak achter. Door de lichte restsuiker worden de waarnemingen gebalanceerd tot een elegante en lang aanhoudende medium-gestructureerde afdronk. Fruitige sensaties, boterigheid en een vleugje geroosterde toast worden herhaald in de mond.
Gerechten: Aziatisch getinte visgerechten, jonge koeien- en geitenkazen, ook zachte, niet te zoete desserts op basis van kwark
Vinag 1847 PENINA CHARDONNAY BRUT
Briljante, goudgele kleur met talrijke, kleine en tamelijk hardnekkige belletjes.
Het aroma is intens en onthult alle charme van Chardonnay geproduceerd volgens de klassieke methode. Rijpe gele appels, een vleugje tropen en gekonfijte citroen. Dit wordt gevolgd door de perceptie van amandelbloesem, die verweven is met boterigheid, vanilleroom, we detecteren ook het broze deeg en de delicate toon van het midden van het brood.
Het is een zeer droog exemplaar, waarneembare zachtheid, geaccentueerde frisheid en bijna zoute mineraliteit. Veel bubbels vullen onze mond en werken romig. Het is een vrij volle mousserende wijn met een intense, elegante en aanwezige afdronk, waarin vooral citrus- en fruitpercepties tot uiting komen, die verweven zijn met tonen van room en marsepein.
Eten: rauwe visgerechten, carpaccio van zeebaars, ook garnalen, zachte en jonge koekazen
Vinag 1847 PENINA ROSE BRUT
Briljante, lichtroze kleur met talrijke, fijne en zeer aanhoudende belletjes.
De bloem wordt geaccentueerd en verwent ons met de beleving van rode appel, rode sinaasappel, aalbes en framboos, gevolgd door een noot van rode roos, gevolgd door een noot van noten, een lichte noot van karamel en toast.
De smaak is erg droog, zacht. De bubbels accentueren de smaak en laten een minerale, bijna zoute afdronk achter. Het is een intense, vrij volle mousserende wijn met een elegante en aanhoudende smaak die overgaat in tonen van robijnrode chocolade, framboos en citrus.
Eten: sashimi, gegrilde garnalen, steak tartaar of rundercarpaccio