Mijn naam is Jan van Duijn, ik ben een importeur en verkoper van Sloveense wijnen. 
Deze wijnen worden met zorg en aandacht uitgekozen en zullen iedere wijnliefhebber gegarandeerd een plezier doen.

 

De afgelopen jaren hebben mijn vrouw en ik heel wat reizen door Europa gemaakt. We vinden het leuk om tijdens onze reizen kennis te maken met de regionale wijnstreken en wijnen die daar gemaakt worden.
Door de jaren heen hebben we veel verschillende soorten wijn geproefd waarbij de een wat meer en de ander wat minder in de smaak viel. Een van de landen die we erg graag bezoeken is Slovenië en dit land staat bekend om zijn uitstekende wijnen.
Toen wij in 2021 daar op vakantie waren in de omgeving van Ptuj zijn wij een heerlijke wijn tegengekomen die wij graag aan u als wijnliefhebber willen laten proeven. Daarom ben ik een import en verkoop bedrijf gestart om deze wijnen te gaan verkopen aan zowel  horecagelegenheden als aan particulieren.

 

Graag neem ik u mee terug in de tijd om deze wijnen beter te leren kennen. Het begon allemaal in 1239 na Christus in Ptuj, de oudste stad van Slovenië. Hier bood zich het perfecte klimaat voor het verbouwen en oogsten van druiven aan. De Slovenen hebben daar zeker gebruikt van gemaakt,  want al jarenlang wordt hier op dezelfde manier als toen wijn gemaakt. Tijdens onze vorige vakantie maakte ik kennis met een wijnmaker die volgens deze oude traditie met veel geduld en zorg verschillende druivensoorten teelt. Dit resulteert in mooie, volle en bijzondere wijnen: een Pinot Grigio, Pinot Noir, Chardonnay, Zelen, Malvasia, Sipon, Rebula, Sauvignon Blanc, Blaufrankisch en de Rijn Riesling.

 

Van Duijn Wijnen is een klein bedrijf dat is gevestigd is in Rijnsburg. Wij willen graag een persoonlijke band met onze klanten opbouwen. Bij ons gaat het om smaken beleven en samen genieten. De merken die wij in ons assortiment hebben zijn: Pullus, Ratek, Lepa Vida, Herga, Pulec, Bagueri, Malec, Krasno, Kogl, Fervin, Hlebec, Puklavec, Klet Brda, Vinag 1847, FM, Edi Simcic. Graag kom ik langs om deze wijnen aan u voor te stellen en u te laten proeven zodat u een goede keuze kunt maken. 


Natuurlijk kunt u ons altijd mailen voor verdere informatie of om een afspraak te maken. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Bellen mag natuurlijk ook altijd. Wij zijn u graag van dienst !!!  

 

Jan van Duijn
van Duijn Wijnen
De Schans 5
2231 LE Rijnsburg
info@vanduijnwijnen.nl
0643274083