Familija

"Drie generaties van de Brodnjak-familie zijn een paar jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een veeteelt- en wijnlandgoed in de Halos, dat naast het produceren, verwerken en vermarkten van zijn eigen producten, een centraal punt zal worden in het oostelijke deel van de Halo's voor de promotie en verkoop van hoogwaardige producten van de omliggende boerderijen en bedrijven.

Vader Stanislav en zonen Tine en Blaž Brodnjak, als loopbaanmanagers met een achtergrond in commercie, horeca en financiën, besloten om de ontwikkeling van de omgeving waar ze vandaan komen te ondersteunen. Hun partners staan ​​aan hun zijde. Hun visie zal worden voortgezet door hun kleindochter Blažka als student van het International Wine Business-programma in Krems, Oostenrijk.

Het landgoed wordt momenteel verbouwd op ongeveer 18 hectare, met 10 hectare terrasvormige wijngaarden in de absolute wijngaardpositie van Veliki vrh, waar altijd de beste kwaliteitswijnen van Halos vandaan komen. De wijngaard wordt gedomineerd door lapisbodems uit één stuk op een hoogte tussen 200 en 280 meter boven zeeniveau. In de zuidoost-zuidwestelijke positie rijpen de druiven tot volledige fenolische rijpheid, met duidelijk gedefinieerde raskenmerken, en de wijnen zijn complex en met een duidelijk gedefinieerd terroir.

We zijn van plan om later dit jaar een nieuwe wijnmakerij te bouwen in de buurt van de wijngaarden.

De bungalow Veseliča heerst over de wijngaarden en de locatie en monumentaliteit (meer dan 1.100 vierkante meter verdeeld over vier verdiepingen) maken het tot een waar juweel van landelijk bouwerfgoed. Naast de opmerkelijke kelder herbergt het ook een grote houten pers uit 1869, die is beschermd als monument.

Het gebouw staat in een bredere context op een zoutheuvel met de bedevaartskerk Sint-Anna, gevolgd door de rivier de Drava door het kasteel van Borl. De familie is van plan het hele gebouw te renoveren, waarin proef- en verkoopruimtes, een kwaliteitsrestaurant en, in de kelder, de voorzienbare rijping van mousserende wijnen en kwaliteitsvleeswaren zullen worden ondergebracht, zoals de familie, naast het verbouwen van de wijngaarden en het telen van druiven en wijn, fokt ook een 15-koppige kudde Schotse Hooglanders op een puur biologische manier.

Na een aantal jaren van voorbereiding en gedeeltelijke restauratie van de wijngaarden, heeft de familie haar eigen merk FAMILIJA beschermd - ook voor de producten van artistieke en toegepaste ambachten, die op het landgoed in traditionele en moderne versies zullen worden geproduceerd.

Met de jaargang 2020 hebben we ongeveer 6.000 flessen van onze eerste wijn gebotteld, die we als nieuwkomer Intro hebben genoemd. De sauvignon blanc-variëteit weerspiegelt perfect de kwaliteit van het teeltgebied en was de afgelopen jaren het vlaggenschip van de Halkalk-wijnbouwers. De Intro is uitzonderlijk puur, sappig en doordrinkbaar, met elegante fruitaroma's en mooi geïntegreerde houtopvoeding.

 

Familija Cru

 

Een uiterst elegante, evenwichtige en sappige Sauvignon Blanc. 

De aangename fruitige tonen van wijngaardperziken en grapefruits worden perfect aangevuld door de duidelijk uitgedrukte mineraliteit, die de 50 jaar oude wijnstokken putten uit de mergelbodem. 

De zure ruggengraat zorgt voor frisheid, een lange en aangename afdronk en uitzonderlijke doordrinkbaarheid. 

Deze unieke Sauvignon is een universele wijn en kan geserveerd worden als aperitief, maar ook als begeleider van borden tot aan lichtere hoofdgerechten.

Familija Introduction

 

Introductie is een geheel eigen Sauvignon Blanc van Haloze. 

Een extreem krachtige neus die de zintuigen overweldigt met rijpe nectarine fruitigheid en mineraliteit, terwijl Franse vaten complexiteit toevoegen. 

In de mond is de wijn ongelooflijk sappig en vol met een extreem lange afdronk. 

Een geweldige langeafstandswijn die goed samengaat met gekruide gerechten, waaronder lamsvlees

Familija Intro