Fervin
Fervin en de Fm wijnen komen van de wijnmakers Fervin. Deze wijnmakerij ligt in de de Vipava-vallei ligt in het westen van Slovenië en creëert met zijn warme sub mediterrane klimaat en flysch-bodem de ideale omstandigheden voor het kweken van wijnstokken. Deze plaatsen worden ook gekenmerkt door de wind van de Vipava, Burja, die zijn eigen stempel aan de wijnen toevoegt.
Ondanks dat het landgoed al sinds 1866 in het bezit is van onze voorouders, beschouwen wij het jaar 2018 als het nieuwe begin- en oprichtingsjaar van Landgoed FERVIN. In die tijd nam de familie Ferjančič het landgoed over en herdefinieerde de richting van haar werk. Het landgoed is gericht op het produceren van moderne wijnen van hoge kwaliteit met afdrukken van ons werk en onze plaats.
FERJANČIČ FAMILIE
De mens heeft met zijn werk de belangrijkste invloed op de kwaliteit en kenmerken van wijn. Maar om te slagen is een goed team nodig. Het FERVIN-team bestaat uit Matjaž en Mavricija en hun zonen Matic en Mark Ferjančič. De samenwerking van beide generaties maakt de succesvolle combinatie van nieuwe kennis, frisse ideeën en jarenlange ervaringen mogelijk en dit is de manier om de succesvolle uitvoering van komende projecten te verzekeren.
FM Wit
Een eenvoudige, frisse, doordrinkbare Vipava Valley witte melange van de variëteiten Riesling italico, Malvasia en Pergulin. Het aroma is aangenaam en doet denken aan appel, perzik en gedroogde abrikoos. Gepland als een witte basiswijn voor herbergen en bars.
WIJNTECHNOLOGIE: Hand geplukte druiven. Ontstelen en onmiddellijke zachte persing van de druiven. Fermentatie in roestvrijstalen tanks.
AANBEVOLEN TEMPERATUUR: 8-10°C
VINTAGE: 2019
VERS: 50% cursieve Riesling, 25% Istrische Malvasia, 25% Pergulin
ALCOHOL: 12.00 vol. % alk.
SUIKERNIVEAU: Droog
VEROUDERINGSPOTENTIEEL: Tot 3 jaar
WIJNDISTRICT: Wijnbouwland Primorje, subregio Vipava Valley
OOGSTEN: Met de hand geplukt
FM Rose
Typische Vipava Valley halfdroge roos, zachtrode kleur van de variëteit Merlot. Duidelijk fruitig aromatisch profiel met belevingen van frambozen, kersen en aardbeien. Een zeer drinkbare frisse wijn uitgebalanceerd met een paar gram suiker. Absoluut een wijn die niet mag ontbreken op het feest.
WIJNTECHNOLOGIE: Hand geplukte druiven. Ontstelen en onmiddellijke zachte persing van de druiven. Fermentatie in roestvrijstalen tanks. Bij het juiste suikerniveau werd de gisting gestopt door af te koelen en de wijn in een andere tank te verplaatsen.
AANBEVOLEN TEMPERATUUR: 8-10°C
VINTAGE: 2019
VERS: 100% Merlot
ALCOHOL: 12.00 vol. % alk.
SUIKERNIVEAU: Halfdroog (10 g/l)
VEROUDERINGSPOTENTIEEL: Tot 3 jaar
WIJNDISTRICT: Wijnbouwland Primorje, subregio Vipava Valley
OOGSTEN: Met de hand geplukt
FM Muskat
Gele Muscat op zijn mooist. Zoete wijn met een goudgele kleur met een intens tot expressie gebracht muskaataroma, dat in de mond wordt opgewaardeerd met een harmonieuze zoete smaak. Een geweldige begeleider van desserts.
WIJNTECHNOLOGIE: Hand geplukte druiven. Ontstelen en 4 uur koude maceratie, gevolgd door zachte persing van de druiven. Fermentatie in roestvrijstalen tanks. Bij het juiste suikerniveau werd de gisting gestopt door af te koelen en de wijn in een andere tank te verplaatsen.
AANBEVOLEN TEMPERATUUR: 10-12°C
VINTAGE: 2019
VERSCHEIDENHEID: 100% gele muskaat
ALCOHOL: 9,5 vol. % alk.
SUIKERNIVEAU: Zoet (45 g/l)
VEROUDERINGSPOTENTIEEL: Tot 3 jaar
WIJNDISTRICT: Wijnbouwland Primorje, subregio Vipava Valley
OOGSTEN: Met de hand geplukt
FM Rood
Een eenvoudige, frisse, doordrinkbare Vipava Valley rode blend van de variëteiten Merlot en Cabernet sauvignon. Een wijn met een robijnrode kleur, een lichtere body en een intenser aroma, die doet denken aan rijpe kersen, frambozen en bramen. Gepland als basis rode wijn voor herbergen en bars.
WIJNTECHNOLOGIE: Hand geplukte druiven. Maceratie van vijf dagen door fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur. Drie keer per dag klappen. Na het persen vond 100% malolactische gisting plaats.
AANBEVOLEN TEMPERATUUR : 14-16°C
VINTAGE: 2018
VERS: 50% Merlot, 50% Cabernet sauvignon
ALCOHOL: 12,5 vol. % alk.
SUIKERNIVEAU: Droog
VEROUDERINGSPOTENTIEEL: Tot 4 jaar
WIJNDISTRICT: Wijnbouwland Primorje, subregio Vipava Valley
OOGSTEN: Met de hand geplukt
FM Furja
Intens fruitige mousserende wijn, geschikt voor dagelijks gebruik, als aperitief of bij lichte snacks. Geproduceerd van de Malvasia- en Pergulin-variëteiten volgens de speciale gemodificeerde tankmethode - voorouderlijke methode.
WIJNTECHNOLOGIE: Hand geplukte druiven. Ontstelen en onmiddellijke zachte persing van de druiven. Fermentatie in roestvrijstalen tanks. Tegen het einde van de primaire gisting werd de wijn verplaatst in roestvrijstalen druktanks. Er ontstond 6-8 bar CO2-overdruk. Gefilterd voor het bottelen.
AANBEVOLEN TEMPERATUUR: 6-8°C
VINTAGE: 2019
VERS: 50% Istrische Malvasia, 50% Pergulin
ALCOHOL: 11.00 vol. % alk.
SUIKERNIVEAU: Extra droog
VEROUDERINGSPOTENTIEEL: Tot 3 jaar
WIJNDISTRICT: Wijnbouwland Primorje, subregio Vipava Valley
OOGSTEN: Met de hand geplukt
Fervin Malvasia
Malvasia FERVIN is een moderne, frisse witte wijn met intense fruitige aroma's, die doet denken aan tropisch fruit en vlierbloesem. In de mond is de wijn fruitig en fris met rijke en volle smaken.
WIJN TECHNOLOGIE:
Hand geplukte druiven. Vrije loop gescheiden van andere fracties. Fermentatie in roestvrijstalen tanks. Vier maanden actief batonnerend gistsediment.
WIJN EN ETEN:
Aanbevolen bij alle minder pittige zeevruchten, pasta's en risotto, ook lekker bij wit vlees.
AANBEVOLEN TEMPERATUUR:
10-12°C
VINTAGE: 2019
VERS: 100% Istrische Malvasia
ALCOHOL: 13,00 vol. % alk.
SUIKERNIVEAU: Droog
BODEM: mergel, klei
Fervin Rose
Rose FERVIN is een elegante en frisse roos van zachtroze kleur. Wijn heeft voornamelijk tonen van bossen en tropische vruchten. In de mond is de wijn jeugdiger, intenser en vol van smaken met een aangename frisheid en een lange afdronk.
WIJN TECHNOLOGIE:
Hand geplukte druiven. Extreme nauwkeurigheid bij het scheiden van mostfracties. Fermentatie in roestvrijstalen tanks.
WIJN EN ETEN:
Aanbevolen bij alle minder pittige zeevruchten, pasta's en risotto, ook lekker bij wit vlees.
AANBEVOLEN TEMPERATUUR:
10-12°C
VINTAGE: 2019
VERS: 100 % Cabernet Sauvignon
ALCOHOL: 13,00 vol. % alk.
SUIKERNIVEAU: Droog
Fervin