Hlebec 

Hlebec

 

In het dorp Kog, aan de rand van de regio Ljutomer-Ormož, wijngaardheuvels waar zware kleigrond druiven van topkwaliteit produceert, bezit de familie Hlebec meer dan 35.000 nobele wijnstokken van Chardonnay, Sauvignon, Rijn Rizling, Otonel Muškat, Laški Rizling en de traditionele Sipon.

Het mannelijke deel van de familie Hlebec zorgt voor 35 duizend wijnstokken en geeft kennis en liefde voor het land en de wijn van generatie op generatie door.  Iedereen die van een nobele druppel houdt, zal zeker blij zijn om in onze goed gevulde wijnkelder te verblijven . Zowel Milan (vader als zoon) zijn sommeliers en nemen je graag mee in de wereld van hun hoogste kwaliteitswijnen.

 

Sipon

 

Terwijl het leger van Napoleon door onze streken trok, was ze onder de indruk van de goedheid van de mensen en het prachtige landschap. 

Bewoners boden de soldaten ook wijn aan, waarvoor ze telkens "Se si bon" hoorden. 

En aangezien de dorpelingen geen Frans verstonden, waren ze ervan overtuigd dat de Fransen hun wijn "sipon" noemden. 

Tot op de dag van vandaag gebruiken we het voor gerookt vlees, tonijn en gebraden varkensvlees. Serveer op een temperatuur van 10-12°C.

Sauvignon blanc 2021

 

Een levendige en rijke smaak, de kleur van groen goud en zijn onmisbare bloem zijn de deugden die de sauvignon van de familie Hlebec onvergetelijk maken. Zijn genade ontkiemt op de kleigronden van de wijngaarden op Kog en Jeruzalem, die de hele dag door de zon worden gestreeld. Het riet is licht beladen en de vruchten worden met de hand geoogst en volgens de klassieke methode in de kelder verzorgd. Dit geeft de droge sauvignon geproduceerd volgens de methode van geïntegreerde productie een zegel van adel en uniciteit.

Eten: Past goed bij vis, zeevruchten en wit vlees. Het kan ook worden geserveerd met sterkere roomsoepen.

 

Furkl

 

Riesling 2020

 

Ons   wijngebied  Jeruzalem dankt zijn naam aan enkele kruisvaarder ridders die  zich bij  terugkeer uit het Heilige Land in het huidige Slovenië vestigden. Toen  ze de lokale bevolking ontmoetten en hun  wijnen proefden, konden ze alleen  maar tot de  conclusie komen dat  ze weer op een heilige  plaats waren.

de Tempeliers, de elite onder de Ridders van de Kruisvaarders, op weg naar het Heilige Land van Jeruzalem, waar ze de Heilige Oorlog vochten, stopten ook in onze plaatsen om te rusten. Mooie plekken, goede mensen en vooral goede wijn maakten indruk op hen. Ze waren van mening dat het niet nodig is om naar het Heilige Land te reizen, omdat het Heilige Land hier is.