Ratek

Bij Ratek hebben zecal drie generaties ervaring en kennis verzameld in wijngaarden, wijnmakerijen, landbouw en toerisme. Onze wens om onze producten te delen met onze vrienden, hogescholen en met u, beste gasten, heeft ertoe geleid dat we in 2002 onze wijnmakerij voor toeristen hebben geopend. We nodigen u uit om heerlijke zelfgemaakte gerechten en onze uitstekende wijnen te proberen. De meeste van onze producten zijn volledig huisgemaakt met behulp van natuurvriendelijke methoden.

Onze wijngaarden liggen in het hart van de regio Štajerska in Slovenië, die bekend staat als een van de beste witte wijnbouwgebieden ter wereld. Door kostbare kennis en ervaring te verzamelen, beheerst onze familie de kunst van het wijnmaken al drie generaties lang. Onze wijngaarden groeien langs de wijnroute van Jeruzalem op 30-40 procent hellingen en op een hoogte van 320 meter. Het klimaat wordt sterk beïnvloed door de Adriatische Zee, de Alpen en de Pannonische vlakte wat zich vertaalt in warme herfstdagen en koele nachten.

We gebruiken natuurvriendelijke methoden bij het telen van onze druiven. Uiteraard weerspiegelen de kenmerken van de omgeving, de verzamelde kennis en ervaring zich in de kenmerken van onze wijnen die worden gekenmerkt door uitgesproken frisheid, variëteit, elegantie en ronde langdurige smaak .