Kogl

Slovenië ligt op het kruispunt van West- en Centraal-Europa - met Oostenrijk in het noorden, Italië in het westen, Hongarije in het oosten en Kroatië in het zuiden. Verscholen in de noordoostelijke hoek van Slovenië ligt Podravje, het grootste wijnbouwgebied van Slovenië. Het gebied maakte ooit deel uit van een oude zeebodem en de resulterende bodem zit vol met voedingsstoffen en mineralen waardoor ze ideaal zijn voor het verbouwen van wijndruiven.

Prlekija, het land tussen de rivieren Mura en Drava, is een kleurrijke wereld van terrasvormige wijngaarden, vredige valleien en gegroefde velden. Het is de thuisbasis van een volk dat van nature zowel rustig als vriendelijk is, geestig en trots, krachtig en wijs en open. Prlekija en zijn mensen.

Op Paaszondag in 1199 vond op deze locatie een grote veldslag plaats. De lokale bevolking - onder leiding van de patriottische Fredrik van Ptuj en met de hulp van de militaire Duitse Orde van het Kruis, verdedigde hun land tegen het plunderen en verbranden van de Hongaarse hordes op de plaats waar de Pesnica-stroom uitmondt in de Drava. Na die dag staat het gebied rond het slagveld simpelweg bekend als Velika Nedelja (MAGNA DOMINICA in het Latijn).

De boerderij Kogl ligt op een lichte helling boven Velika Nedelja. Het feit dat deze heuvel met wijngaarden was beplant, werd al in 1542 voor het eerst vermeld. Het landgoed was eigendom van de Orde van de Kruis tot de landhervorming van 1848. In 1860 beheerde een reeks rijke adellijke families het land. De prachtige hoeve op de top van het pand werd gebouwd in 1820.

Met behulp van zowel gerespecteerde traditie als de meest recente kennis bewaren we de wijsheid van de eeuwen in onze kelders. De magie van de kelderruimte leidt ons naar de passie van creativiteit en de rust van reflectie. Een troost voor lichaam en geest.